Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck
Hasseler Es, Hengelo (Ov)
praktijk
Yoga & BuikdansfitnessBewegen is belangrijk. Sporten is leuk !

Naast mijn praktijk voor Oefentherapie Mensendieck bied ik ook Yoga en Buikdansfitness aan.

Yoga beoefende ik al jaren. Vanuit de behoefte om de positieve effecten van yoga voor lichaam en geest ook met anderen te delen, heb ik de 4 jarige yoga opleiding Amitabha in Deventer gevolgd.
Binnen de opleiding heb ik veel aspecten van yoga leren kennen, fysieke en mentale verdieping leren ervaren en vooral yoga leren integreren in het dagelijks leven. Dat wil ik ook graag op anderen overbrengen.Buikdansfitness

Buikdansfitness is een door mijzelf ontwikkelde beweegactiviteit. Een unieke combinatie vanuit mijn praktijkervaring als oefentherapeut en mijn ervaring met de Oriëntaalse dans (buikdans).
In deze bewegingsvorm komen alle spieren en gewrichten aan bod in een goed gedoseerde afwisseling van kracht, souplesse en balans. Leeftijd of figuur spelen geen rol.Raakvlakken en overlappingen

Er zijn veel raakvlakken en overlappingen tussen mijn benadering van oefentherapie, yoga en zelfs buikdansfitness. Elementen uit de afzonderlijke bewegingsvormen worden op speelse wijze ook in de andere lessen geïntegreerd. De overkoepelende thema’s voor alle drie zijn: lichaamsbewustwording, ontspanning, spierbeheersing en balans. Met balans wordt hier zowel de fysieke als mentale balans bedoeld. Voel je energiek en ontspannen!

 

 

Terug naar Overzicht